Premiér si prišiel pozrieť školu, ktorú kedysi navštevoval

11.05.2012 Topoľčany

Topoľčany 11. mája (TASR) – Predseda vlády SR Robert Fico si dnes prišiel pozrieť zrekonštruované priestory Základnej školy (ZŠ) na Tribečskej ulici v Topoľčanoch, ktorú kedysi sám navštevoval. Stavebné práce v škole dokončilo mesto pred mesiacom. Po kolaudácii ich dnes symbolicky odovzdali učiteľom a žiakom.

„Opravu školy sme začali v júni 2011. Bola to kompletná rekonštrukcia tých vecí, ktoré boli v havarijnom stave. Súčasťou bolo aj zateplenie strechy, obvodového plášťa a okien. Rekonštruovala sa kuchyňa, inžinierske siete i elektroinštalácia. Celkové náklady boli vo výške 1,4 milióna eur,“ uviedol primátor Topoľčian Peter Baláž.

Opravené priestory ZŠ si počas dnešnej slávnostnej kolaudácie prezrel aj slovenský premiér. Okrem kultúrneho programu sa zaujímal aj o prezentáciu robotického tímu a robotov v učebni výpočtovej techniky. Práve mladým topoľčianskym vedcom v roku 2010 prispel Fico sumou 4000 eur na náklady súvisiace s účasťou školského tímu žiakov na svetovom finále súťaže RoboCup 2010 v Singapure. Po úspechoch doma ich aj tento rok čaká účasť na robotickej súťaži v Mexiku.

Oprava ZŠ na Tribečskej ulici bola súčasťou rekonštrukcie viacerých školských zariadení v Topoľčanoch. Mestu sa na tento účel podarilo získať peniaze z fondov Európskej únie (EÚ). V priebehu uplynulého a tohto roka kompletne zrekonštruovalo aj ZŠ na Škultétyho a Hollého ulici a materské školy (MŠ) na Tribečskej ulici a na ulici Janka Kráľa. „Okrem toho v súčasnosti prebieha aj komplexná oprava MŠ na Škultétyho, kde budú stavebné práce prebiehať ešte do marca 2013,“ dodal Baláž.
 

Vyberte región